Rednecks i Rödeby

Läser i Expressen ett pressmeddelande från den familj som utsatts för trakasserier av ett mopedgäng med skitungar i Rödeby.  Känns nästan som en film om rednecks i amerikanska södern. Moppar i stället för pickuper och avsaknad av banjos, men annars verkar intelligensnivån vara den samma som i dessa filmer. Och bilder på poliser som säkrar bevis i form av en keps...

Samtidigt som man kan fråga sig om det är rätt att skjuta i ett sådant läge så måste man fråga sig om det är värdigt ett rättssamhälle att ett gäng skitungar skall få ta över en hel by. Här har uppenbarligen hela samhället havererat. I synnerhet moppegängets föräldrar. Jag kan inte riktigt lösgöra mig från känslan att gängets beteende varit sanktionerat. Hur har dessa ungar fått sin människosyn, t ex att förståndshandikappade inte förtjänar att leva? Vem har lärt dem att det är OK att trakassera andra? Var uttalanden som att "hela ert släktträd ska falla och brinna" från? Från början?

I Rödeby fick Sverigedemokraterna 5,99 procent av rösterna i senaste riksdagsvalet och 10,84 procent i kommunvalet. Och det är inte 15-åringarna som röstat där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0