Göran Hägglund darrar

De otäcka feministerna vill förstöra kärnfamiljen. Denna underbara enhet som aldrig bidragit till något ont i samhället. Den plats där vi kvinnor mår bäst och aldrig utsätts för förtryck och våld.

 

För att inte tala om Birgitta Ohlsson, Folkpartiet, som har mage att påstå att det inte finns något motsatsförhållande mellan familj och feminism.

 

– Det enda vi kräver är schysta familjer där man faktiskt tar lika ansvar för barn, blöjbyten, städning och tvätt. Det vi kräver är rättvisa. Jämställda familjer håller längre och det är förre skilsmässor i sådana familjer. Så egentligen borde kärnfamiljsförespråkarna vara feminister.

– Göran Hägglund skulle behöva lite feministisk upplysning, säger Birgitta Ohlsson.


Internationella kvinnodagen

Göran Persson oroar sig för vad ett feministparti skulle kunna innebära för hans position efter valet. Vad är då det bästa Persson kan göra? Som Margareta Winbergs tidigare pressekreterare Zoran Alagic föreslår på DN Debatt i dag, skaffa sig en fördjupad utbildning i genustänkande och feminism? Samt en verklig vilja att driva jämställdheten framåt? Nej, nej, Persson är ju redan fulländad i hela sin godspatronsglans, varför skulle han behöva utbilda sig!


Nej, Persson har förstås redan svaret på hur man hanterar kvinnor och mäns frustration över att jämställdheten aldrig nås. Skrämselpropaganda. Då många av de som säger sig kunna rösta på ett feministiskt parti står politiskt till vänster så är det dessa väljare som skall rättas in i ledet medelst skrämseltaktik. Persson säger alltså i dagens DN:


- Den skulle underminera förutsättningarna för både miljöpartiet och vänsterpartiet att komma in i riksdagen. Därmed skulle vi ganska snabbt få ett läge där vi har en regering som driver en politik som går stick i stäv mot vad man vill inom ett feministparti.Så talar en rädd man. I Alagics debattinlägg kan man läsa att


"När man talar med dem som känner privatpersonen Göran Persson växer en bild fram av en man som delvis lever med en slags otidsenlig gentlemannasyn på kvinnor: "Han är inte riktigt hemma i sin egen generation, han påminner faktiskt mer om min morfar", säger en person som känner Persson mycket väl. Vår statsminister är en man som när han talar om att medborgarna ska få det bättre ställt, beskriver en framtid där "mannen har råd att köpa en ny cykel till lillgrabben och en ny kappa till frun". Det är som en fläkt av 50-talet. Denna chevalereska syn blir märklig i ett land där kvinnor i dag sedan lång tid tillbaka sköter sina kappinköp på egen hand."


Vidare avslöjas det vi redan visste, att om Persson nu är rädd för Gudrun Schyman och hennes ställning bland svenska vänsterväljare så är det ingen annan än Persson själv som är orsak till denna rädsla. När Gudrun Schymans initiativ till en feministisk plattform behövde ekonomiska medel hade Socialdemokraterna möjlighet att bli en viktig part i detta nätverk av feminister. Men anslagen stoppades i sista sekund av Perssons lille dräng Pär Nuder. Detta trots att Persson tidigare fattat beslut om och godkänt stödet till Schymans projekt. Att Nuder skulle ha agerat tvärt emot Perssons vilja får vi väl se som fullkomligt uteslutet.


Lätt patetiskt blir det därför när man nu försöker kontra med ett eget nätverk - Feministas. Och tror jag som sitter och längtar efter ett feministparti just för att det SAKNAS sådant fokus i politiken idag, att Marita Ulvskog och Göran Persson skall 'feminista' till det hela så att allt blir bra? Tillåt mig flatgarva.


RSS 2.0