Många stolar för Alvendal

Stockholms bostadsborgarråd Kristina Alvendal (m) har också ansvar för integrationsfrågor. Samtidigt sitter hon som ordförande i Svenska Bostäder. Allt enligt Dagens Nyheter idag.

Är det bara jag som tycker det är konstigt att en ordförande för ett allmännyttigt bolag som äger massor av fastigheter i miljonprojektets områden i rollen som bostadsborgarråd är i full färd med att driva på utförsäljningen av dessa lägenheter? Lägenheter som håller på att vittra sönder eftersom fastighetsägaren Svenska Bostäder inte underhållit dem ordentligt.
 
För Dagens Nyheter verkar det inte vara något problem, de berättar bara i förbigående om Alvendals olika uppdrag. 

I Moderaternas Sverige verkar allt möjligt just nu. Utrikesministrar tar utan hinder emot pengar från företag (eller företag som ministern själv investerat pengar i) som vill gräva ner oljeledningar i Östersjön. Bostadsborgarråd kan ge sig själva order om att sälja ut renoveringsobjekt till marginaliserade hyresgäster i förorten. Men det är klart, samma borgarråd är ju också ansvarig för integrationen och det kanske ingår i Moderaternas plan att integrera dom där invandrarna genom att dom får äran att köpa sina egna bostäder utan att ha en susning om vad det kommer kosta att renovera dem.  

Är det bara jag som tycker det är underligt när man först kan ge fan i att underhålla de bostäder man hyr ut och sedan, på en annan stol, besluta om att bostäderna skall säljas? För att på en tredje stol hävda att försäljningen är bra för integrationen.

Är det bara jag som börjar känna att vi lever i ett samhälle som styrs av ett gäng naiva studenter, som sitter där i studentkorridoren på Sparta och delar ut uppdrag till varandra. På skoj, liksom. För det är väl inte på allvar?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0