Besynnerligt, indeed!

En av mina favoriter i bloggvärlden, Vänstra Stranden, har liksom jag regagerat över statsvetarprofessorn Tommy Möllers debattartikel om Mona Sahlin i DN i veckan som gick.

Besynnerligt att Möller ifrågasätter kravet på en kvinna som ordförande för socialdemokratin. Eller kanske inte. Med tanke på den kritik Möller fick för första upplagan av Svensk Politisk Historia 1809-1975, så är det kanske inte så besynnerligt. (Möllers historieskrivning rörde nämligen bara halva befolkningen. Gissa vilken.) Som Vänstra Stranden påpekar är heller inte det parti som Möller tillhör några jämställdhetsivrare. (Det kan bl a ses på sammansättningen av den halvfärska regeringen, eller deras lönesättning av manliga och kvinnliga sakkunniga i regeringskansliet, eller deras syn på att sätta upp mål för jämställdhet.)

Men minst besynnerligt är kanske att Dagens Nyheter med en regelbundenhet som anstår en liberal tidning, låter den moderate professorn skriva helsidor på DN Debatt. I sin roll av statsvetarprofessor. Skulle t ex genusprofessorn Tiina Rosenberg få samma utrymme för att skriva om Moderaternas val av män, män, män i ledande ställning? Tillåt mig tvivla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0