ny jämo ändrar inte regeringens politik

Till ny vikarierande JämO har regeringen utsett Ann-Marie Bergström, kammaråklagare. Hon vill ännu inte uttala sig om vilka viktiga frågor hon skall driva, då hon just kommit tillbaka från sin semester.

Däremot passar den s k jämställdhetsministern Nyamko Sabuni på att tala om att det blir jättebra när JämO avskaffas och en enda diskrimineringsmyndighet införs i stället. (I Aftonbladet Kvinna idag). Vi har nämligen kommit så långt med jämställdheten idag att denna kan tjäna som föredöme, enligt Sabuni.

Kanske är det därför hon hittills endast använt pengar till att bekämpa hedersvåld, kanske är det därför hon anser att ingenting bör göras mer, att vi kan sätta oss ner och vila och vara nöjda, kanske är det därför hon inte vågar driva frågan om delad föräldraförsäkring.

Detta i landet som redan är jämställt, trots att kvinnor tjänar mindre än män för samma jobb, trots att kvinnor tar ut 80 procent av föräldraledigheten, trots att kvinnor (även etniskt svenska) mördas av sina män eller våldtas av sina s k kompisar.

För i Nyamko Sabunis lilla värld är vi ju redan jämställda.

Källor:
http://aftonbladet.se/kvinna/article577952.ab

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0