The trickle down effect

Sitter här och uppdaterar mig i Jan Berglins värld. Sedan vi slutade prenumerera på Svenskan (eftersom de alltid stoppade den i grannen Johanzons brevlåda) missar man ju det kanske bästa inslaget i tidningen.

Här tar sig Berglin an Margaret Thatchers omhuldade trickle down-tanke. Trickle down handlar om att ge till de rika så att dom blir rikare och därmed kan borsta bort lite smulor från sina dignande bord som faller ner på pöbeln. Därmed får även dessa olyckliga som inte äger något varuhus ta del av samhällets överflöd.

Kanske är det så dom tänker, dom s k nya moderaterna. Kristina Axén Olin har ju själv sagt att hon har Thatcher som förebild. Om vi sätter fart på de arbetslösa drönarna som får jobba med viktiga jobb som att klippa våra gräsmattor och städa våra hem så får vi ju själva mer tid att tjäna pengar. Mycket pengar. Även om vi ju samtidigt sänker skatten, särskilt förmögenhetsskatten, så kommer ju en liten smula ändå att sippra tillbaka ner i systemet till dessa som kanske inte orkar dra gräsklipparen eller skura golven. Och vi blir rikare på kuppen. Direktör H K Bergdahl kan fortsätta ha mahognyport och husa och alla lever lyckliga över sin lott i livet.

Häpp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0