Puerilt, sa pätriarken Nuder

Kommer ni ihåg Pär Nuder? Han som vägrade bemöta Fi:s förslag om fastighetsskatt därför att vi inte satt i Sveriges Riksdag och heller aldrig skulle göra, enligt Nuder. Nu har han slagit till igen. I P1:s lördagsintervju kallade han Aftonbladets ledarkrönikör Nisha Besara för pueril* därför att hon anser att det "skikt av ryggdunkare som accepterat en ledarstil som inneburit att ingen vågat opponera sig, att det inte förts någon som helst diskussion i partiet, måste gå” och samtidigt efterlyste ett mer öppet ledarskap som eftersträvar ”högt i tak och ett tolerant klimat där människor vågar säga sin mening...”.

Kan det bero på att Pär identifierar sig med nämnda ryggdunkare och gärna skulle vilja få sin egen rygg dunkad inom en inte alltför avlägsen framtid? Nå, som före detta finansminister kan han säkert läcka någon lite pikant detalj om sina kvinnliga konkurrenter till pressen. Sånt har ju lyckats förr?

*: Pueril = barnslig, enfaldig. Enligt Svenska Akademiens Ordbok vanligen använt med klandrande innebörd utmärkande karakteristisk för ett barn, en gosse, barnslig, naiv; äv. allmännare: (barnsligt) enfaldig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0