Jämställdhet con Brio

1. Lika lön för lika eller likvärdigt arbete. (Idag skiljer det ca 4-7%, beroende på sektor, till männens fördel.)


2. Lika rätt och möjligheter till arbete, yrkesmässig utveckling, karriär. (I dag jobbar kvinnor mer ofrivillig deltid än män, kvinnor har dessutom mindre kvalificeradfe jobb och jobb inom sämre betalda sektorer.)


3. Lika fördelning av det obetalda arbetet i hemmet. (I dag utförs merparten av det obetalda arbetet av kvinnor, något som ökar risken för s k statistisk diskriminering d v s när arbetsgivaren bedömer risken att anställa/befordra dem utifrån deras könstillhörighet, inte utifrån deras kompetens, eller INIDVID.)


4. Lika ANSVAR för barnen. (Inte att mamman talar om för pappan vad han skall göra, och att han gör detta på helgen eller semestern.)


5. Frihet från könsdiskrimerande försäkringsbolag, som använder kön som en beräkningsgrund för utbetalade premier, trots EU:s likabehandlingsdirektiv, FN-konventioner m m.


6. När kvinnor och män slipper att sexualiseras i det offentliga rummet.


7. Frihet från trakasserier p g a kön.


8. Frihet från sexuella trakasserier.


9. Lika möjligheter till politiskt inflytande, lika möjligheter att delta i politiska organ.


10. När det går att kalla sig feminist, och vilja öka kvinnors makt, för att de skall få samma ekonomiska, politiska, sociala och fysiska makt som männen, utan att bli påhoppad av personer som inte ens brytt sig om att sätta sig in i att detta är vad MERPARTEN av feministerna vill.


11. Bort med kärnfamiljen som norm!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0