Ett nytt valsystem nödvändigt

Om inte annat så för att ändra de antidemokratiska strömningar som framkommer i kommentarerna till Gudrun Schymans krav på just ett nytt valsystem. Nu är kanske inte de män som kommenterar på Svenska Dagbladets artiklar representativa för Sveriges befolkning (det är möjligen därför de känner ett sådant behov av att skriva dynga om andra) men det är häpnadsväckande att få läsa att ett system som underlättar valfusk endera inte är något problem, och om det är det så är det Gudrun Schymans fel att det existerar... Man tar sig för pannan.

Att de etablerade partierna som Socialdemokraterna, Moderaterna, Miljöpartiet, Folkpartiet m fl inte bryr sig om att valfusk förekommer kan nog förklaras med flera faktorer. Dels så gynnar valfusket dem själva när det drabbar uppstickarpartier som annars skulle konkurrera med dem. Dels så har de själva inte varit utsatta för samma sak. De har därför ingen föreståelse för hur det fungerar för de små partierna.

Nä, vi betalar alla skatt. Därför borde skattepengarna fördelas till valsedlar till samtliga partier som ställer upp i ett val. Dessa skall självklart levereras samtidigt och exponeras tillsammans i vallokalerna. På så sätt blir det enklare för väljarna att rösta på det dom vill samtidigt som det blir rättvist för partierna som ställer upp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0