Kulturskymning?

Nu har jag beställt en prenumeration på tidskriften Mana. Har under flera år hört mycket skiftande åsikter om denna tidning, både negativa och positiva, så nu är det dags att bilda sig en egen uppfattning.

Men, att Kulturrådet och deras referensgrupp skall tillåtas styra innehållet i sådana tidsskrifter är ju fullständigt barockt och tyder på total kulturskymning. Siv Holma (v) har tydligen ställt en interpellation till moderata kulturministern som skall få svara i Riksdagen på om det verkligen är förenligt med tryckfriheten att undanhålla tidskrifter bidrag för att man inte gillar deras politiska innehåll.

Dilsa Demirbag Sten är tydligen den som initierat (i Kulturrådets referensgrupp) att Mana inte skall ha bidrag. Hon gillar inte deras inställning till Israels ockupation av palestinska områden. Det kan man ju förstå eftersom Demirbag Sten gett uttryck för en närmast hatisk inställning till palestinerna. (Sök gärna på www.jinge.se för att hitta hennes DN-artiklar.) Men samtidigt som Demirbag Sten uppenbarligen försvarat Jyllandspostens Muhammedteckningar och beklagat att JP ångrat sin publicering, så vill hon själv tysta Mana.

(Vad var det jag skrev om högern igår? D U B B E L M O R A L.

Nå, nu har Mana en ny prenumerant och den reklam de fått p g a Demirbag Sten hade de aldrig fått annars. Redaktionen bör skicka tackkort till Dilsa Demirbag Sten.

Kommentarer
Postat av: Fredrik Viberg

Varför skall Mana ha bidrag alls?
Det tycker jg är en bra fråga.
Den tidskriften liksom andra...

Postat av: Anna-Karin

Det får du förstås fråga dig, men det är inte frågan här. När vi nu har ett system med bidrag till kulturtidskrifter (vilket jag personligen tycker är bra) så skall inga skillnader göras oavsett politik.

2008-01-20 @ 12:57:58
URL: http://brio.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0