Gecko, gecko!

image269
Så säger ödlorna med samma namn. Det är därför dom heter som dom heter. Funderar på om man inte skulle kunna skaffa sådana att ha i badrummet. Storfamiljen Silverfisk skulle förmodligen inte fatta vad det var som hände innan dom kilat vidare till dom sälla insektsmarkerna. Där sitter den lilla ödlan alldeles stilla och bara väntar, som en katt på sitt byte. Sedan bara zzzapppp så slinker som små krypen ner i ödlemagen.

För övrigt så skriver Sigge Eklund en debattartikel i dagens Aftonblad om Pär Ström och hans illa underbyggda påståenden om feminismen. Ströms påstående saknar ju helt källor, bortsett från att han upprörs över att Fi anser att samhällsbyggandet, som alltid utgått från mäns behov, också skall utgå från kvinnors behov. Eklund frågar sig hur det kan komma sig att stora tidningar upplåter så mycket utrymme åt en person som är så illa påläst, illa underbyggd och som bara slår vilt omkring sig.

"Kan myten om den manshatande feministen ha blivit så djupt förankrad i vår kultur att den inte ifrågasätts längre?" frågar sig Eklund.

Kanske. Eller så är det helt enkelt så att Svenska Dagbladet (som för övrigt vägrade Feministiskt initiativ att komma med ett genmäle mot de anklagelser Ström riktat mot oss utan istället lät Ström i en replik komma med ännu fler anklagelser mot bl a Gudrun Schyman personligen) gillar att få lite debatt. Om det sedan eldas på av en okunnig icke påläst person med en uppenbar agenda att svartmåla folk han inte gillar, det gör ingenting för Svenskan. Bara man får många träffar på sin hemsida.

Eklund har läst feministbloggar, Fi:s hemsida, ja till och med ROKS hemsida. Ingenstans har han funnit någon som anser att män är djur eller som förespråkar mansförtryck. Han uppmanar Ström att komma med ett enda namn, så att de kan diskutera på en vettig nivå. Men varför skulle Ström göra det. För han har ju redan sin plattform hos mindre nogräknade debattredaktörer. Där spelar det ingen roll om det är sanning eller lögn man framför, så länge det säljer.

Och bilden av den manshatande feministen (jag har fortfarande inte träffat någon sådan och jag befinner mig ju mitt ibland dem) säljer.

(Alla jämförelser mellan ödlan ovan och Pär Ström är givetvis helt slumpmässiga!)

Källa: http://www.aftonbladet.se/debatt/article1632623.ab

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0