dubbelmoralisterna i högeralliansen

Denna högerallians för Sverige. Man trodde man slutat förundras över deras dubbelmoralism men det tar aldrig slut...

Idag är det socialborgarrådet i Stockholm, moderaten Ulf Kristersson, som är i blåsväder. Samtidigt som hans parti håller på att sälja ut allmännyttans lägenheter till hyresgäster och privatvärdar (i de fall hyresgästerna inte vill köpa) så snackar Kristersson med sina bekanta i styrelsen för Ersta Diakoni och lyckas på så sätt få en 125 kvadrat stor hyresrätt på Söder. I någon artikel läste jag att det moderata socialborgarrådet sagt att han velat att det skulle gå rätt till, han ville inte gå förbi kön. Doh! Detta bevisar ännu en gång att högeralliansens män och kvinnor lever i sitt alldeles egna parallella universum. Men lyssna nu, moderatpolitiker:

När ni omvandlar hyresrätter till bostadsrätter minskar antalet hyresrätter.

När antalet hyresrätter minskar ökar den tid man måste köa för att få en.


Just idag finns det en (1) lägenhet över 100 kvadratmeter på Södermalm till uthyrning hos bostadsförmedlingen. Den ligger på Folkungagatan 134, ganska nära Ersta för övrigt, och är på 122 kvm fördelat på fyra rum och kök. Hyran är 10 411 kronor/månad. Kontraktet är på kort tid och gäller mellan 1-4 år med två månaders uppsägningstid. Minsta hushållsårsinkomst skall vara 500 000 kr.

Hur länge skulle Ulf Kristersson fått köa om han varit en vanlig stadsmedborgare och inte socialborgarråd med kontakter? Just nu står 195 personer i kön till just detta objekt och först ligger en person med kötid sedan april 1984. D v s 24 år.

Tjugofyra år!

Och värre lär det bli ju fler hyreshus moderaterna säljer ut.

Kristersson ville göra rätt för sig, sa han. Och smet före i kön. Det är inget mindre än ännu en praktskandal för moderaterna. Nu inleder åklagare en förundersökning mot socialborgarrådet. Det lär inte leda någonstans, att vara en skrupelsfri dubbelmoralist är inte brottsligt. Bara pinsamt.

I onsdags satt jag i bilen och hörde en intervju på P1 med Lennart Sacrédus från Kd och Rfsl:s ordförande Sören Juvas. Kd-mannen ville ha folkomröstning för att alla människor i Sverige, majoriteten hetero, skulle få bestämma om en minoritet, homo- och bisexuella, skall få gifta sig på samma villkor som alla andra. Sören Juvas frågade kd-Sacrédeus vilka andra grupper av människor i vårt samhälle han ville folkomrösta om. Eller varför det är så viktigt för Kd att säbehandla vissa grupper. Sacrédeus gick då till personligt angrepp mot Juvas, som han kallade Andersson (kd:s riksdagsledamot respekterar nämligen inte att Juvas tagit sin mans efternamn efter att dom ingått partnerskap). Juvas anklagades för att alltid använda sig av en smutsig debatteknik där han hela tiden försöker påskina att kd vill särbehandla folk.

Men det är ju precis det dom vill! Dom vill inte att människor som inte är som dom skall få gifta sig och kalla det äktenskap. Det är särbehandling, riksdagsledamot Sacrédeus. Ingenting annat. Vem som helst som lyssnar på dessa människor kan höra detta och jag är övertygad om att en majoritet av svenska folket (Juvas hänvisade till en undersökning från ett opinionsinstitut, Sacrédeus hänvisade till en läsarfråga på Aftonbladets webb...) tycker det är helt i sin ordning att ingen skall diskrimineras p g a vem man älskar.

Men kd kommer att sätta sig på tvären. Att sex partier av sju i riksdagen vill ha en könsneutral äktenskapsbalk hindrar inte ett litet parti fyllt av religiösa fanatiker att se till att många människor fortsätter diskrimineras i vårt samhälle. Dom tycker det är onormalt och snuskigt med homosexuella. Intressant då när det visar sig att någon på kd:s riksdagskansli suttit och porrsurfat på jobbet. Iofs inte på homoporr utan det är bilder på unga flickor som lockat.

Hur var det nu det hette? D U B B E L M O R A L I S M ! ! !

Källor:
http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_785679.svd
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=734273

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0