årets första soldag, kärlek och tabloidsnusk

I helgen har jag och den lille mannen haft det riktigt skönt. I fredags kväll var vi på IKEA och köpte lampor och datorsekretären Jonas. Så nu är det äntligen ordning på alla sladdar och skit och jag har en bra skrivplats att sitta vid.

Igår var vi och såg Arn - Tempelriddaren uppe på Fontänen. Ett mycket missvisande namn på filmatiseringen av Jan Guillous första två böcker. Och så har jag ju lite svårt för Sofia Helin av någon anledning, hon pratar konstigt och ser konstig ut. Han som spelar Arn såg mest ut som ett vedträ i ansiktet. Filmen borde i stället hetat "Arn och Cecilia - en kärlekshistoria" eller "Folkungarnas vedermödor i Västra Götaland". För så himla mycket tempelridderi innehöll inte filmen. Det Guillou velat med sina böcker, ge en annan bild av arabisk kultur och historia, utgjorde kanske en halvtimme om ens det av 2 timmar och 20 minuter. 

Underhållande var det, men manusförfattare och regissör verkar ha fallit för trycket att göra en kärlekshistoria före ett historiskt dokument. Några stigbyglar kunde vi dock inte se, vi hade nästan hoppats på att få beslå dem med ännu en historisk miss. Dessa uppfanns nämligen av mongolerna som inte intog Bagdad (och träffade på araber) förrän på 1200-talet. Däremot undrar vi om man verkligen använde sig av botox på 1100-talet. Cecilia Blankas läppar putade så hon hade kunnat knuffa i kull den leda Moder Rikissa med dem.

Tre plus.

Idag gick vi runt Grimstareservatet och solen sken och det var riktigt skönt. När jag nu lämnat den lille mannen vid Jönköpingståget så sitter jag vid min nya sekretär och läser om Madeleine Mc Cann i Expressen. Kolla in denna artikel:

image268

Det intressanta är inte att Madeleines föräldrar tänkt göra film om sin dotters försvinnande (vore det inte bättre att bara tala om var dom dumpat henne?) eller att amerikanska mammor påstår att deras treåringar vill spela rollen (som om en treåring hade en egen vilja i denna fråga). Det intressanta är att intill Expressens smått upprörda artikel återfinner vi en annons för Vingresor där dom lovar bjuda barnen på maten hela semestern... Ja, man blir ju verkligen sugen på semester när man läser om Mc Canns...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0