mördaren är i själva verket offret

Så verkar tingsrätten ha resonerat i fallet med Dan Jönsson i Teckomatorp som mördade sin sambo, inte bara en gång utan tre gånger. Ja, rättsläkarna verkar inte ha kunnat fastställa exakt hur hon dog. Men klarlagt är att Dan Jönsson först slog henne, sen ströp henne och till sist dränkte henne i oljepannan. Död är hon, efterlämnande fem barn och förtvivlade föräldrar.

Samt den förtvivlade Dan Jönsson då förstås. Som inte ville att hans sambo skulle lämna honom. Och därför både slog, ströp och dränkte henne.

Tingsrätten dömde honom till dråp och lagens lägsta straff, sex års fängelse. För de har ingen annan historia än hans. Den sverigedemokratiske nämndemannen Alf Andersson, 67, säger till och med till Expressen att man minsann skall ha klart för sig att hon själv inte var världens bästa människa, att hon kunde vara väldigt provcerande. En annan nämndeman, Björn Alvén, 67, säger att dråparen egentligen är en timid människa.

Ja, timida människor brukar ju slå, strypa och dränka dem de älskar.

Nej, Liza Marklund sätter tummen på spiken i sin krönika i Expressen idag.

Vad sänder detta för övrigt för signaler? Om hon bara är ilsken och provocerande nog och du bara lyckas se tillräckligt ångerfylld ut i rätten, så klarar du dig förhållandevis billigt undan. Vem fan ångrar sig inte när man åkt fast?

Källor:
http://www.kvp.se/nyheter/1.1060191/hon-dodades-han-fick-6-ar
http://www.gt.se/nyheter/1.1060213/liza-marklund-tyck-inte-synd-om-kvinnomordarna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0