Liten reflektion i skuggan av Leijongate

Som Aftonbladets ledarsida putslustigt döpt skandalen med den spionerande LUF-pressekreteraren till.

Kan (fp) med sin (kvarvarande) heder i behåll hävda att detta handlar om enstaka individer som gått över gränsen? När dom för bara några månader sedan stod och, i sedvanligt högt och uppskruvat tonläge, anklagade sossarna för att den man som smutskastat Moderatledaren Reinfeldt var ett exempel på en kultur inom partiet. 

Jag minns för några år sedan då vi var ett antal debattörer och skribenter som skrev under en debattartikel på DN Debatt om Folkpartiets rasistiska politik där man skiljer ut invandrade personer från Sverigeättade. (Ett exempel är Leijonborg i intervju hos Annika Lantz i P3 idag där han säger att det ju är onödigt att svenska flickor skall tvångsgynundersökas... D v s det är bara de som hans partikamrat Mauricio Rojas avsåg i en debattartikel i Expressen i somras, lätt urskiljbara flickorna med svart skinn och ursprung från vissa Afrikanska länder som skall tvångsundersökas.) Samma morgon som vår artikel var införd rasslade det till i inkorgar och plingade till i telefonerna hos våra arbetsgivare. Representanter från (fp), i mitt fall någon person i utkanten av partiet, ville veta om våra arbetsgivare stod bakom våra åsikter i artikeln. 

Här har vi alltså ett parti som ägnar sig åt åsiktsregistrering och åt att försöka klämma åt oss för våra åsikters skull, genom att ifrågasätta vår rätt att yttra oss hos vår arbetsgivare. Svaret från min arbetsgivare (förbundsordförande) blev att jag och min kollega självklart har rätt att yttra oss.

Kultur var det ja...   

Och borde inte Sossarnas IT-ansvariga ta sig ett snack med den 1:e-ombudsman vars uppgifter Folkpartiets medarbetare kommit över. Stig-Olof "Sigge" Friberg lär ha använt sitt smeknamn "Sigge" som både användarnamn och lösenord. (Enligt Aftonbladet.)  Listigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0