sju söta "ankungar"

Snart är det slut med vattengympan för den här terminen. Då kommer gångmarscherna runt sjön bli dagliga. Har under våren alternerat mellan tre-fyra varv runt sjön och ett tufft vattengympa-pass fyra-fem dagar i veckan. Idag var det slående hur varierat klimat vi har här uppe i norr. För inte så länge sedan gick vi med stora parkas, lovikkavantar och mössa medan det rykte ur munnen för varje andetag. Idag var det för varmt med långa byxor och linne.

Naturen har fullkomligt exploderat här utanför. Ingen har brytt sig om att klippa buskar och träd så ibland får man ducka under rosenbuskarna för att ta sig fram. Dofterna är bedövande.

Och på sjön har svanarna fått ungar. Sju stycken! En liten spjuver var kaxigare än de andra och drog iväg före alla andra, på sin upptäcksfärd i livet. Dessvärre är det väl dessa nyfikna som stryker med först. Sa örebroarn i mitt sällskap. Men otroligt söta var dom i allafall. Små, grå och duniga. Inte alls fula.

Söker på "den fula ankungen" på Google och hittar en reklamfilm för Dove. http://www.youtube.com/watch?v=s2gD80jv5ZQ Talande.

Ikväll ser vi Hedda Gabler på Stadsteatern. På fredag blir det öl med tjejerna för första gången på mycket, mycket länge och på lördag är vi bjudna till mästerkocken Linda och hennes fästmö i deras inte längre så nya bostad. Men vi har i allafall lyckats låta bli att dricka upp inflyttningspresenten som vi köpte för ganska länge sedan. Duktigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0