polska homofoba sexister till storms mot teletubbie

image167

I början av 2000-talet avskaffades till sist den s k "Section 28" i Storbritannien. Detta var en lagparagraf som slog fast att en lärare som promotade homosexualitet kunde sparkas från sin tjänst. Promota betydde i praktiken att en lärare som t ex sa till en elev som trodde sig vara homosexuell, att det var lugnt, att det inte är något fult eller fel, kunde bli av med jobbet. Det var sålunda inte helt lätt att stävja mobbning av homosexuella genom att hävda att det var deras mänskliga rättighet att själv välja vem de ville leva med. Lagen fick såklart till följda att inga lärare vågade tala om ämnet och att många unga homosexuella tog livet av sig i ren desperation.

Trots starkt motstånd från katolska kyrkan och Stagecoach-mogulen Brian Souter så lyckades Labour till sist avskaffa denna inhumana lagstiftning.

Nu vill Polens stockkonservativa politiker införa en liknande lag i Polen. Trots sitt EU-medlemskap verkar man göra allt för att inte leva upp till vare sig Europakonventionen för mänskliga rättigheter (som stadgar om både kvinnors och homosexuellas fri- och rättigheter) och EU-stadgan som också slår fast dessa personers rätt att leva egna liv utan abortförbud och homofoba lagar.

Till sin hjälp har dom Polens barnombudsman Ewa Sowinska som upprörts http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=655904) över att Teletubbien Tinky Winky har en röd handväska trots att TW är ganska lång och förmodligen därför en man. För de homofoba sexisterna har ju ett våldsamt behov av att inte bara avgöra dockans sexuella läggning utan också dess kön.

EU har enligt DN http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=655572 ryckt ut till Tinky Winkys försvar, och dockans rätt att bära handväska.

Känns tryggt. Klart grabben ska ha en handväska!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0