Borgs försvarare

Det är inte bara här på bloggen som Borgs försvarare rycker ut. Även Peter Wolodarski rättfärdigar idag Anders Borgs extrakostnader för att bli avsläppt och upplockad på Skavsta.

Som Ala(m) här på bloggen så riktigt påpekat så sitter inte Borg i Riksdagen. Fel av mig. Eller så är det något annat fel med detta, men det beror ju på hur man ser det. Hur som helst så innebär det att Borg inte har en av Riksdagen betald övernattningslägenhet i Stockholm. 

Wolodarski hävdar i sin tur att Borg sparar oss massa tid genom att bli upplockad och avlämnad på Skavsta. Enligt Taxi Stockholm tar det 1,5 timme till Bromma med taxi. Det gör det förmodligen med statsrådsbilen också. Det tar en timme till Skavsta. Alltså sparar Borg en halvtimme enkel sträcka. 'Värdefulla extratimmar' skriver Wolodarski om i tidningsutgåvan av DN idag.

Jo, om man heter Peter Wolodarski och är nyliberal ledarskribent och fan av den nya regeringen så är denna sparade timme möjligen viktig att lyfta fram. Men en extra landning och start med ett flygplan kostar en hel del mer, miljömässigt och i reda pengar, än att köra den där extra timmen med bil till Bromma. Hittills har det, enligt Metro, kostat oss 80 000 kr. Det inbillar jag mig är lite dyrare än vad statsrådsbilen kostar för att köra samma stäcka. 1 850 kr tar Taxi Stockholm för sträckan.

Å andra sidan är ju inte miljö något viktigt för moderaterna. Statsministern själv säger att vi i Sverige kan luta oss tillbaka och vänta in alla andra. Det skulle bli för dyrt att ta ett steg till... Nej, låt oss i stället spendera pengarna på att låta regeringsmedlemmar bli hämtade hemma med privatflyg. (Eller ja, privat och privat, tämligen offentligt finansierat är det ju.) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0