Veckans spank me?

Säg att du vore utsedd till utrikesminister i konungariket Sverige. Säg också att du tillhörde det gamla moderata bunkergänget och hade profilerat er som en stor kritiker av arbetsrättsliga regleringar. Att du gång på gång utmanat fackföreningsrörelsen med förslag om en mer avreglerad arbetsmarknad. Facket är ju egentligen ett gäng självgoda pampar i dina ögon.

Vad gör du då?

Behandlar en av dina anställda som skit? Ger honom en behandling som är att jämföra med skiljande från tjänst, eller helt enkelt går vidare och skiljer honom från sin tjänst på UD? Utan att ha saklig grund eller ha genomfört en omplaceringsutredning?

Jo, grattis. Tro jag att kollegorna på St gnuggar händerna där uppe på Östermalm och bara väntar på utrikesministerns nästa steg.

Fast det är klart, arbetsmarknadsministern verkar ju kunna gå in och ändra lagar och regler sådär bara över en dag (tänker på att han skall 'täppa till hålen' för att hindra oss från att betala vår a-kassa i förväg för av skatteskäl). Så vem vet, han kanske avskaffar AD med ett penndrag, precis som ALI...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0