En helt vanlig dag i Alliansens Sverige

(Detta är gårdagens nyheter p g a denna ständigt krånglande blogg som jag börjar överväga att överge, jag betalar ju faktiskt en viss summa varje månad, varpå man förutsätter att det skall funka...)

*

Igår stoppades jag för första gången på 20 år av polisen i en nykterhetskontroll. Ballongen är numera ett plaströr, kopplat till en mätare som i mitt fall visade NEG. Men visst hann man tänka efter när man senast drack. I mitt fall två kvarts flaska rödtjut i helgen...

 

*

I media kunde vi läsa att Fredrik Reinfeldt varit i Skåne och besökt Öresundsvarvet. Där talade han inför media (DN) att han inte tänkte skylla på de Landskronabor som röstat på Sverigedemokraterna utan på ”de bakomliggande problemen”. Intressant att en politiker som annars inte vill kännas vid några strukturer plötsligt börjar prata om sådana. Det måste ligga en hel kennel begraven här. Det gör det också. När man läser vidare i artikeln framkommer att med bakomliggande problem avser inte Fredrik Reinfeldt att media i Landskrona målat upp ett skräckscenario inför valet med bilden av stora invandrargäng som rånar svenskar (något Landskronapolisen inte känner igen). Ej heller att Sverigedemokraterna själva gick till val på att stoppa asylsökande i Landskrona (något Sossarna redan genomfört för länge sen…) Nej, Reinfeldt avser ”de problem och utmaningar som fått de främlingsfientliga partierna att växa”. Invandrarna själva då eller? Om det nu inte är de 22 procent av invånarna i Landskrona som röstade på (sd) som skall ställas till svars, eller partiet självt, vilka är det då som får partiet att växa? Skulle vara intressant att höra hur allians-regeringen definierar dessa bakomliggande problem.

 

*

Nu blir det upp till bevis för de borgerliga politiker som i valrörelsen drev kravet på könsneutral äktenskapslag. När deras alliansbröder och systrar i Kd kräver att hela utredningen kring detta rivs upp och görs om. Härinifrån datorn hör jag en kvinnlig kristdemokrat, oklart vilken, säga i TV att det idag inte finns några som helst skäl till en lagstiftning där äktenskapet görs könsneutralt. Det är när man hör sådana människor yttra sig som man får lust att damma av det gamla epitetet ”heterosexuell borgarbracka” igen. För mig är det otroligt att det finns människor som anser att de blir fråntagna något genom att andra ges tillträde till samma rättighet. Det är förmodligen samma människor som anser att värdet av att köra en ny fin Audi minskar om grannen också köper en. Men det är klart, hur skulle det se ut om alla människor fick gifta sig, om alla människor fick ett jobb efter sin kompetens, om alla människor fick lön efter det jobb dom utför? Så kan vi ju inte ha det!

 

*

Pinochets barn och anhängare tycker enligt Ekot att det är ofint av Chiles president att inte utlysa landssorg eller ge karl’n en statsbegravning. Med tanke på att presidentens egen far tillfångatogs och torterades av Pinochets styrkor så kan man ha viss förståelse för en viss njugghet i förhållande till ex-diktatorn. What goes around comes around.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0