regeringen från helvetet

Vaknar upp till ännu en dag i Alliansens Sverige. Och funderar på om det var det här folk röstade på. Det förbund jag jobbar i är medlem i TCO, och medlemmarna i TCO-förbunden har ju röstat fram denna regering. Något säger mig ändå att de inte riktigt hade förväntat sig det som nu kommit/kommer. 

Hemma hos oss går regeringen under epitetet "Regeringen från Helvetet". Maken har iofs valt att ligga lite lågt på sitt nya jobb och kallar dem "Regeringen från Underjorden".

När jag i går satt och tittade på Aktuellt blev det alldeles uppenbart att så är fallet. Åtminstone för den som tror på en svensk modell där parterna på arbetsmarknaden garanterar arbetsfred och schyssta villkor. I senaste numret av Ordfront är det Stefan Carlén, även chefsekonom på Handelsanställdas förbund, m fl som granskat Regeringen från Helvetets politik. Och kommit fram till att den är djupt fackföreningsfientlig och syftande till att försvaga facket.

A-kassan var det första. Gör det riktigt, riktigt dyrt för folk att vara med i a-kassan så går dom ur facket. Bara att det inte riktigt lyckades så bra utan att folk genomskådade denna fackfientliga åtgärd och gick ur a-kassan i stället. Så nu har vi obligatorium att vänta. Detta var förvisso utlovat redan före valet även om jag har svårt att tro att folk verkligen röstade på Allianspartierna för att få betala dyrare a-kassa.

Nu är det de avtalade sjukförsäkringarna som skall tillintetgöras. Facken inom TCO har för sina medlemmar förhandlat fram försäkringslösningar som gör att man får en utfyllnad om man blir långtidssjuk. Långtidssjuka är ju i Regeringen från Helvetets värld bara lata simulanter som skall piskas tillbaka till jobbet. (Dock utan rehab först, då man försvagat arbetsgivarens skyldighet att göra rehabutredningar.) Nu har någon räknenisse på Finansdepartementet kommit på att man kan finansiera regeringens exeptionella skattesänkningar genom att bestraffa fackmedlemmar med utfyllnadsförsäkring. Detta sker genom att ingen skall kunna få mer än 75% i ersättning när man är sjuk. Regeringen STJÄL alltså femton procent från sjuka fackmedlemmar.

Detta är alltså en regering vars partier vanligtvis är kramare av privata alternativ. Bara att här var det de förhatliga facken som stod för det privata alternativet. Och de allra mest utsatta som var försäkrade.

STOPPA UTANFÖRSKAPET MY ASS!

Som grädde på moset kommer man också göra det svårare för deltidsarbetslösa. Eftersom man ser dem som deltidslatmaskar. Detta drabbar kvinnor inom framförallt handeln som inte KAN få mer jobb än dom har därför att arbetsgivarna tycker det är så svårt att lägga schema om man inte har en massa deltidsanställda. (Det rör inte männen i de mer "manliga" butikerna, där är det av någon anledning lättare att lägga schema med heltidsanställda män.) 

Måtte inte en deltidsarbetslös kvinna blir långtidssjuk... 

Samtidigt sörjer man för att sänka villaskatten för de allra rikaste, de som sitter i stora villor i storstadsområdena.

DET NYA ARBETARPARTIET MY ASS!

Idag är jag så arg som jag sällan är. Vet inte när jag vaknade och var så förbannad senast. Att se Hägglund och Borg sitta och se ut som två studentpolitiker i för stora kostymer som kommit på en snilleblixt på efterfesten efter senaste sittningen... Just nu känns det som om vi lever i ett studentspex, bara att det är på riktigt.

Mer i samma ämne:
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_17118965.asp

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0