prästollon inte av sexuell karaktär

image238
Försöker förstå hur dom tänker i fallet med den kvinnliga prästkandidaten som kom in på sitt rum och fann att en manlig prästkollega satt upp olikfärgade postit-lappar över hela rummet, på datorn, på stolen, i taket. På lapparna stod det "ollad". Detta innebär att den manlige prästen säger sig ha gnuggat sitt ollon mot sin kvinnliga kollegas kontorsprylar.

Domkapitlet i stan som gett grabbigheten ett ansikte (eller ollon), Göteborg, kom fram till följande:

"Ärendet är dock inte av den karaktären att domkapitlet bör inleda ett tillsynsärende."

Nähä. Det är alltså helt OK att manliga präster springer runt och gnider sitt kön mot kvinnliga kollegors arbetsredskap. Den kvinnliga prästen borde kanske gnida sin fitta mot sin manlige kollegas bibel och sätta dit en rosa postit-lapp med texten: "Fittad".

Något säger mig dock att mörkemännen och -kvinnorna i Göteborg skulle funnit detta långt mer stötande.

Heder i stället åt Svenska Kyrkan i Stockholm som beslutat att inte tillåta att papporna lämnar över sina vuxna, sedan länge utflugna döttrar till deras blivande män, vid kyrkliga vigslar. En mamma var så arg att hon och hennes släkt skulle protestera genom att gå ur kyrkan. Ungefär som man går ur vilken förening som helst. För dem är kyrkan förmodligen bara ett schysst ställe där man håller sina ceremonier med inslag från Hollywood.

Källa: http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_17141000.asp

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0