utrikesministern i grumliga vatten

Watergate, Whitewater, Blackwater... Det är grumliga vatten amerikanerna och deras kompisar fiskar i. Nu senast är det USA-vännen Carl Bildt, utrikesminister och högerman, som varit på besök i Irak tillsammans med migrationsminister Tobias Billström. Anledningen till resan lär ha varit att de skulle undersöka hur asylsökande irakier skulle kunna transporteras tillbaka till hemlandet.

Nu får vi veta att Bildt och Bull... förlåt Billström tackat nej till de sedvanliga säkerhetsarrangemangen från värdregeringen. Uppenbart är att de haft någon sorts säkerhetsarrangemang eftersom båda var klädda i skottsäkra västar vid besöket. (Intressant i sammanhanget om Irak nu skall anses som säkert nog att återvända till för irakiska flyktingar.) Kanske var det Säpo som hade med sig västarna? Var det Säpo som arrangerade säkerheten för minstrarna vid besöket? Får Säpo agera på detta sätt på annat lands territorium? Ja, vad vet jag... Kanske är det som (s) tror, att Bildt i stället fått skydd av amerikanska skjutglada militärfirman Blackwater. (Anklagade för att skjuta civila och smuggla vapen.)

Men han lär väl klara sig ur detta också. Det är ju alldeles uppenbart att en utrikesminister kan ha hur smutsiga händer som helst, så länge han tillhör Alliansen. Korruption och läskiga bekanta verkar vara vardagsmat för denna regering.

Kan vi förvänta oss att de kickar Säpo och börjar använda sig av Hells Angel's i stället? Är det kanske nästa steg i nedmonteringen av försvaret, privatisering? Mats Odell skall kanske kallas in för att sälja försvaret till Främlingslegionen och HA? Ja vem vet, i Högeralliansens Sverige verkar allt möjligt.

Källa:
http://www.expressen.se/nyheter/1.877755/s-kraver-bildt-pa-besked 
http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=67&dok_id=GV1166&rm=2007/08&bet=66

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0