Professor Dumbledore kommer ut ur garderoben!

image251
Idag rapporterar högerliberala Dagens Nyheter något man länge misstänkt. Rektor emeritus Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore är bög. JK Rowling har nu avslöjat att Harry Potters vän och f d rektor är homosexuell, att han hans enda kärlek verkar ha varit rivalen Gellert Grindelwald.

"Hade jag vetat hur glada ni skulle bli över att höra det här hade jag berättat det för flera år sedan." Sa J K Rowling.

Skönt att höra dagen efter att vi hört en polsk rektor (kvinna) sitta i Aktuellt och säga att om hon upptäckte att någon av hennes lärare var homosexuell skulle hon sparka vederbörande direkt. Man frågar sig vad Polen har i EU att göra, när deras skolledare, och regering, uppenbarligen bryter mot EU:s stadga. I facket har vi skrivit in klausuler om att man måste dela våra värderingar för att få vara medlem. Kanske borde det vara dags att skärpa dessa krav även för EU:s medlemmar. Å andra sidan finns dessa sippa åsikter överallt, vi har fortfarande inte glömt Katolska Kyrkan och Brian Souters kampanj i Skottland för att hindra regeringen Blair från att ta bort den famösa Section 28 som förbjöd lärare att "promota" homosexualitet i skolan, d v s säga till en ung elev att det faktiskt är OK att vara bög.

Att Professor Dumbledore kommit ut ur garderoben har ett stort signalvärde!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0