skicka tingsrättens ledamöter på kurs i bdsm!

Läser Linneas blogg och slås av något. Hur oseriösa och okunniga svenska nämndemän är när det kommer till BDSM-sex. I Stockholms tingsrätts dom läggs tydligen viss betydelse vid att kvinnan tidigare haft sex med slag och spott tillsammans med dessa två Fridhemsplans-juveler.

Seriösa utövare av sådana lekar iakttar dock alltid vissa regler. Ett begrepp inom denna värld är SSC - Safe, Sane and Consensual. Det innebär att sexet skall vara säkert, sunt och samstämmigt. Det senare uppnås genom att man har någon slags stoppord. Och det är ALLTID den som är undergiven som bestämmer var och när gränsen går. Det är ju trots allt en lek man ägnar sig åt, mellan samtyckande vuxna.

Om det är detta tingsrättens ledamöter tror att männen i fråga ägnat sig åt tillsammans med 19-åringen bör dom skickas på kurs i bdsm. Nu tror dom ju iofs inte det, eftersom dom slagit fast att det inte fanns något samtycke, att kvinnan i fråga faktiskt inte ville vara med på dessa "sexlekar", inte ville vara deras lilla "gäng-hora" som männen kallat henne i SMS till varandra.

Men, tingsrätten missar det där med att varje master och madam med självaktning faktiskt försäkrar sig om att deras sexpartner är med på det dom gör. Främst genom användandet av ett stoppord. (Som inte är "nej" eller "stopp" eller "sluta" utan kan vara något helt annat som "rött", eller "banan" eller what ever.) Något säger mig att dessa två wannabe-masters inte heller har en susning om sådana saker. Då de verkar sakna de grundläggande drag som är utmärkande för en seriös master, lekfullhet och respekt.

Mer här om vad F! anser i frågan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0