helg igen

image163 image164 image165
Så var det äntligen helg igen då! Även denna helg kommer spenderas på Torpet. Sovande i vår nysnickrade säng, pyssland med mina perenner som nu kommer få vatten från vår nya tunna och snickrande i vår hall som kommer bli grymt fin med gråmålad panel och linoljade golv så småningom. Det ger ett extra rum att sitta och läsa i eller bara se ut över åkrarna.

Och ikväll blir det favoritmat, libanesiskt med baklava och en flaska Ksara.

Sänder dock en tanke till mina kollegor som tvingas jobba med att få SAS att skriva på ett vettigt avtal. Lustigt att strejken kallas lyxstrejk, på samma sätt som när piloterna strejkar. Det visar sig att folk fortfarande ser yrket som väldigt glamoröst. När dessa manliga kunder sitter och utgjuter sig på debattforum på nätet om att kabinpersonalen bara är servitriser i luften och egentligen tjänar för mycket, så kan man faktiskt förstå att dom behöver en och annan paus från dessa gubbar/grabbar. För attityden är förmodligen densamma i luften. "Lilla gumman, kan du fixa fram en whisky till mig." Nej, det är nog snarare som HTF:s viceordförande Cecilia Fahlberg uttrycker det. Röra sig som en krabba i sidled i mittgången, ständigt vara trött, sakna sina barn. Och att då kräva att få gå och kissa när man är kissnödig och få sitta ner när man äter är väl knappast någon lyx.

"En organisation behöver motiverade medarbetare för att komma på fötter igen. För att SAS ska få luft under vingarna krävs en förbättring av arbetsmiljövillkoren för de som arbetar närmast passagerarna.  Bättre möjlighet till pauser, måltidsuppehåll och återhämtning mellan flygningarna. Rimliga arbetstider och möjlighet att planera sin fritid." (Cecilia Fahlberg, HTF:s hemsida)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0