Så känner du igen en psykopat!

Efter att ha sett två av Erik Fichtelius statsvetarporriga intervjuer är det inte bara statsvetarna i vår TV-soffa som nickar igenkännande utan också hobbypsykologerna. Hittade en lista på nätet, och prickade av.

1.       Munvig och charmig (leende, klapp på axeln / dunk i ryggen, spjuveraktig blick)
2.       Ständigt behov av spänning och nya impulser (alla dessa resor och deppigheten när det blir lugnt)
3.       Bristande ansvar för egna handlingar (kan inte ha fel, det är i stället alla andra som brister)
4.       Mytomani, ljuger lätt och trovärdigt (förnekar det man gjort och beskyller andra för det dom inte gjort, hade ingen aaaaning om vems son Thomas Bodström är...)
5.       Svekfull och manipulativ (Säger bara maxtaxa på dagis och Margot Wallström samt budget och Erik Åsbrink)
6.       Egocentrisk och grandios (Jaaaag är däremot väldigt smart! En stor strateg.)
7.       Saknar helt ånger och skuldkänslor (Kan jag förstå att han kände sig sviken av mig? Nääää, jag hade ju rätt!) 8.       Empatistörning (dålig inlevelseförmåga) (Njuter av att svartmåla andra) 
9.       Bristande kontroll över beteendet, lättväckt aggressivitet (Tar allt personligt) 
10.    Promiskuöst och egoistiskt sexualliv (Den som tror att han inte prasslade med sin nuvarande fru medan har var gift med den förra räcker upp en hand.)
11.    Kortsiktigt agerande, bristande långsiktig planering (Men han är ju en stor strateg ju!) 
12.    Impulsivitet (Nähä?! Talar gärna förklenande om andra som är impusliva men verkar sakna självinsikt på detta område.)
13.    Flackt känsloliv (Där jag kommer ifrån visar vi inte känslor...)
14.    Frekventa äktenskap och samboförhållanden (Yes)
15.    Ansvarslöst föräldraskap (Svårt att säga hur denna kontakt funkat men något säger mig att han knappast delade lika på föräldraförsäkring och VAB)

Sen kan man fråga sig om detta är bra TV. Om man gillar skvaller och skrönor kanske. Fichtelius lyckas på ett bra sätt att hantera den grandiose Persson och matcha hans storvulenhet. Få honom att fortsätta tala, genom att vara lagom underdånig. Men i övrigt? Det blir bara platt och konstigt.

Och för övrigt tror jag inte att någon som jobbat med Gudrun Schyman känner igen Perssons beskrivning. Däremot retar hon förmodligen gallfeber på patriarkala män med storhetsvansinne och avsaknad av självinsikt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0