friends in high places

Heter en av Donna Leons titlar om kommisarie Brunetti i Venedig. Så skulle även Carl Bildts blogg kunna heta. Nu senast är det i KU Bildts vänner har visat sig finnas. http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_15715069.asp

Inte helt oväntat. KU är ju sammansatt på samma sätt som riksdagen. Med tanke på hur moderate KU-ledamoten Per Bill (ni vet han som kom springande med sin barnvagn med ett barn och fem halvdruckna flaskor vin i en eftermiddag utanför Patricia och skrek att han var Anders Björck) rakt upp och ned bad utrikesministern om ursäkt för att han råkat släpas till KU, och för det obehag detta kan ha vållat honom, så verkar KU snarare vara en klubb för inbördes beundran än ett granskande riksdagsutskott.

Och självklart passade allianspartierna på att kritisera Laila Freivalds i stället.

"Berikande för det politiska arbetet" tycker alliansledamöterna i KU att det är att Sveriges utrikesminister äger aktier i ett stort utländskt företag som han själv är med om att fatta beslut huruvida dessa skall få gräva kablar under Östersjön. Och att han äger aktier i Lundin Oil, som underlättar folkmordet i Sudan, det sätts väl också upp på kontot för "berikande insatser".

Nej, män som Bill och Bull... förlåt... Bill och Bildt verkar klara sig bra tack vare sina högt uppsatta vänner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0