släpp victoria bernadotte fri!

image188

Tar en liten paus i slipandet och plockandet här hemma. Om man ändå hade ett helt hov som skötte om allt sånt här i stället. Svenska Dagbladet funderar idag över hur svenska hovet skulle tappa i legitimitet om Victoria Bernadotte fick fira födelsedagen med pojkvännen Daniel Westling

Daniel är ju som bekant en helt vanlig människa från Ockelbo. En sån som det rinner rött blod i ådrorna på. Frågan är om man inte borde åderlåta kungafamiljen för att undersöka om blodet verkligen är blått, och inte rött som på alla andra. 

För att inte tala om det uppenbara demokratiska problemet att Sveriges statschef inte är vald av folket utan sitter där för att en anfader till honom, soldat från Frankrike, råkade bli utnämnd till kung för snart tvåhundra år sedan. Jean Baptiste Bernadotte var såvitt jag förstått inte ens av adlig ätt. Att fler av hans avkommor senare gift sig med sådana som är det spelar ju ingen roll i patriarkala system där endast fäders härkomst räknas. Kungen själv är ju som vi vet dessutom gift med en s k kvinna av folket. Så var exakt rinner det kungliga blodet? Det som inte får blandas med vanligt blod från Ockelbo?

Nej, det är dags att avskaffa denna gamla stofila ordning. Avskaffa kungahuset, låt dem gärna omvandla sig till ett börsnoterat aktiebolag så kan ju alla de svenskar som tycker att det är så fiiiint med ett kungahus köpa aktier där. Och vi andra, som värnar demokratin, slipper betala för att Knugen och hans familj skall slippa tapetsera och plocka och dona hemma själva. Och kom inte dragandes med att de måste ha betald husa för att de gör ett bra jobb, vi gör alla bra jobb. Hela dagarna. För bra mycket mindre i ersättning än vad Knugen får för sina insatser.

Och det är som sagt samma röda blod som rinner i våra ådror, med reservation för blodgrupp.

Låt Victoria leva ett fritt liv! Hon har fått en bra utbildning på UD (utan att behöva skriva intagningsprov) och har säkerligen inga problem att få ett välbetalt jobb, om hon inte skulle vilja starta Drottningen AB ute på Drottningholm. Säkert så att hon kan sörja för sina släktingar också. Så slipper vi göra det och kan lägga pengarna på hantverkare som tapetserar eller en homestagingfirma som lindrar ens ångest.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0