äntligen kan vi andas ut!

Det var en familjetragedi som låg bakom kvinnans dödsfall, meddelar Dagens Nyheter. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=670193

Jag blir så trött. DN:s journalister är alltså inte bättre än Expressens, som var de som senast uppmärksammades i denna blogg i detta ämne.

Vilken tur för oss som samhälle att det alltid är dessa familjetragedier som ligger bakom kvinnors dödsfall. Som en slags cancer slår familjetragedin till, fast snabbare. Kanske som en stroke? Plötsligt faller kvinnan död ner. Och ingen kan förstå någonting. Hennes man dör ofta, men inte alltid, i samma familjetragiska sjukdom strax efter kvinnan (och ibland även de gemensamma barnen).

Tur, för det DN, Expressen m fl antyder med sitt ordval är att vi kan vara lugna. Det var nämligen inte så att en man, en helt vanlig man, plötsligt fick för sig att hans fru inte fick leva längre. Som helt brutalt slog ihjäl henne. Nej, så var det inte. Det var familjetragedins fel. Det var absolut inte så att mannen tidigare visat sig våldsam eller haft tendenser att dominera sin hustrus/sambos liv. Oh nej. Så vi kan andas ut och fortsätta leva våra liv som om ingenting hänt.

Det var bara ännu ett fall av plötslig kvinnodöd som drabbade en kvinna bland oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0