Magplask av Expressen

Idag visar Expressen upp sin allra finaste "journalistik". En skribent vid namn Karin Wik har tagit sig an att skriva en artikel om gårdagens film om Fi. Artikeln är nog en av de mest felfyllda tidningen har åstadkommit.

"Storbråket i Fi rasar ikväll vidare..." skriver Wik. Vi talar här om ett bråk som utspelade sig för ett och ett halvt år sedan... Det är ju knappast så att bråket pågår idag. Inte inom Fi i allafall.

"... växer hätska intriger fram mellan Ebba Witt-Brattström och de andra medlemmarna..." Vid det laget hade Fi 2 000 medlemmar. Oj, det måste varit jobbigt för Ebba...

Sofia Karlsson heter inget annat än Sofia Karlsson. Sofia B Karlsson är en helt annan person, också aktiv i Fi. Men hon figurerar inte i filmen, det har Expressens Karin Wik tagit helt ur luften.

Inför filmens visning sa skaparen Liv Weisberg i Bang och i Etc att hon aldrig mer kommer kunna tro på vad hon läser i tidningen. Då hon varit med under hela tiden med Fi och inte alls känner igen sig i medias skildring. Hon lär ju inte få lättare för det när hon läser Expressen. Dessvärre är det nog desto fler som tror att det tabloiden vräker ur sig är sant. Och det är väl också meningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0