Avundsjuka män

Linda Skugge har tydligen skrivit en krönika i Expressen om hur Edsbacka Krog reagerat på att hon ammat sitt barn på deras restaurang. Innan familjen gick dit ringde hon och berättade att hon skulle ha med en bäbis. Väl på krogen skall tydligen hennes bäbis ha blivit anvisad att äta bakom ett skynke, inte med familjen vid bordet. (Idag sker ju amning väldigt diskret utan att brösten ens syns.)

Måste ändå delge er alla ett brev som Linda Skugge tydligen fått med anledning av sin krönika. Det är nästan lika bra som det brev Inga-Lisa Sangregorio en gång på 1970-talet fick från en domare hon kallade Pralinmannen. En man som ansåg att kvinnors kön var praliner, och om de nu bjöd ut dessa till höger och vänster kunde det väl inte vara så farligt om en man fick för sig att smaka på en pralin objuden. (Det vi kalllar våldtäkt idag.)

Edsbacka krog tackade förresten mejlskrivaren för stödet, vilket vi får anta betyder att krogen i fråga håller med honom.

"Från: Richard D. [mailto:[email protected]]
Skickat: den 30 december 2006 16:29
Till: [email protected]
Ämne: Skäms på Er, Linda Skugge!

Hejsan Linda!

Jag måste bara få tacka för ännu en skrattretande krönika. Det är roligt att du vill fortsätta att roa det Svenska folket med dina puerila krönikor. Jag förstår att det du skriver om endast är en fabrikation, skapad för att få reaktioner. Och det måste jag säga, reaktioner får du.

Men...Jag tror att det som så att du verkligen har upplevt detta och att du fortfarande inte förstår att du har gjort ett ganska stort faux-pas. För jag är inte det minsta förvånad att du anser att du har blivit diskriminerad enkom för att du har ammat ditt spädbarn på en restaurang.

Det är nämligen som så att du är en egocentrisk person som tror att hela världen roterar runt dig och din familj. Du har inte den empatiska känsla som krävs för att du ska förstå hur andra personer kan uppfatta det faktum att du ammar ditt barn på en restaurang, vars klientel består av personer som går dit för att njuta av maten, lokalen och stämningen. Hade dessa personer velat se barn och mammor som ammar dessa barn så hade dom vill inte sökt sig till Edsbacka krog. Utan då hade de snarare sökt sig till ett dagis eller någon annan instutition inom barnomsorgen.

Du ska vara tacksam att personalen gav dig en möjlighet att amma ditt barn inomhus, om så bakom en skärm. Hade jag varit gäst på den krogen så hade jag bett att du skulle bli uteskorterad. Och hade inte personalen velat göra mig till lags så hade jag utan tvekan gått fram och bett dig att stoppa undan ditt bröst.

En sådan brist på respekt för sin omgivning som du uppvisat i ditt beteende gentemot Edsbacka Krog är skrämmande. En sådan brist på respekt för sin omgivning som du uppvisat i ditt beteende gentemot de besökare som Edsbacka Krog hade den kväll du var där är skrämmande. Det här handlar inte om diskriminering från Edsbacka Krogs sida gentemot nyblivna mammor. Detta handlar enkom om din uppenbara brist på uppfostran och ett patetiskt försök att rebellisk från din sida.

Att du inte kan få in i ditt huvud att de andra betalande gästerna inte betalar dyra pengar för att få äta i ett rum fyllt med dina avkommor och sedan behöva sitta där och tappa aptiten för att du tycker att det är acceptabelt att visa dina mjölkstinna, alabastervita bröst. Det är det som gör att jag är rädd för att dina barn kommer att växa upp och vara lika ouppfostrade som sin mor.

Nej, jag hoppas att fler krögare kommer att göra som Edsbacka Krog och ge alla ammande mödrar, som anser det vara lämpligare att ta med sina ouppfostrade barn på krogen än att se till så att dessa får vara hemma och komma i säng i en vettig tid, ett område avskilt från den primära matsalen. Detta för att inte kränka de andra restauranggästerna.

En annan sak som jag tycker är pinsam i hela denna situation är hur Expressen bestämmer sig att publicera en krönika som uppenbarligen är avsedd att skada en privat verksamhet. För Linda Skugge har inget annat skäl för att namnge krogen i sin krönika än ett rent vedergällande sådant. Och att Expressen finner det vara lämpligt att tillåta Linda Skugge att inte skriva bara en utan TVÅ krönikor angående hennes dåliga uppförande på Edsbacka Krog, är rent skrämmande och löjeväckande. Det faller väldigt långt ifrån den publicistiska idé.

"Vi ifrågasätter makten och ogillar allt som gör tillvaron trång och tråkig.
Vi bekämpar alla idéer som försöker krympa människan och hennes möjligheter - kvinnoförakt, klassförakt, främlingsfientlighet, fördomsfullhet.
Vi värnar yttrandefrihet, förnuft och lusten att gå barfota när det regnar.
Vi tror på varje individs rätt att i frihet forma sitt liv
och fylla det med mening och glädje.
Detta är Expressens skäl och själ."

Var i dessa två krönikor tar ni till vara Edsbacka Krogs rätt till yttrandefrihet? Var i krönikorna tar ni tillvara det förnuft som krögaren uppvisade när han bad Linda Skugge att inte amma i direkt anknytning till de andra gästerna?

Nej, det enda rätta är att ni ger krögaren på Edsbacka Krog exakt lika mycket tidningsutrymme i er tabloid som Linda Skugge har fått. Jag vill också att ni ger lika mycket utrymme i er tabloid för personer som ogillar ammande mammor på krogen som ni har gett mammor som vill ha rättigheten att amma på krogen.

Jag vill också göra er medvetna om att jag kommer att publicera hela eller delar av detta mail på ett eller flera olika fora på internet.

Med vänliga hälsningar
Richard D."

Det är ju inte utan att man tror att mannen i fråga är lite smått avis på Lindas bäbis. Han kanske själv vällustigt hade velat låta smaka de "alabastervita"? Eller är det helt enkelt så att när kvinnor använder sina bröst för det de egentligen är till för så ställs män som skribenten ovan utanför. Det är kanske roligare när reklambyråmännen får bestämma över hur och var kvinnors bröst skall få synas? Snuskhumrar är dom hur som helst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0