Sensationellt avslöjande av Expressen?

Expressen anser att en blogg avslöjat att Feministiskt initiativ får statsstöd. Trots att detta legat som huvudnyhet på Fi:s hemsida sedan den 2 februari. Det är ännu längre sedan ett pressmedelande gick ut om detta. Bravo, Expressens journalist Karl-Johan Karlsson!

Och varför är ordföranden för delegationen som gett pengarna till Fi, Gerd Engman, så sur? Hon tycker det är förfärligt att vi kan få pengar för att vi följer reglerna om att inte besluta om att ställa upp i val 2007. Hon tycker uppenbarligen att en förening som möjligen, kanske, eventuellt kommer ställa upp i ett parlamentariskt val ALDRIG får söka statsstöd. Eller är hon bara felciterade av Expressens journalist?

Att Gröna Qvinnor, Miljöpartiets kvinnoorganisation, också får pengar, utan att avkrävas motsvarande löfte, är det ingen som uppmärksammat, trots att det faktiskt står i pressmeddelandet.

Kanske om Feministiskt initiativ bildade ett särskilt kvinnoförbund? Men nu tror vi ju inte på en sådan uppdelning inom föreningen. Vi tror ju att vi är kapabla att driva en politik som främjar alla i samhället, utan att behöva organisera oss i olika föreningar INOM föreningen.

Att Fi är en folkrörelse står i våra stadgar sedan årsmötet i Örebro hösten 2005. Det är knappast något vi hittat på i vår ansökan för att få pengar.

Men vad gör man inte för att skapa sensationsrubriker?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0