Hur tänker han?

Utrikesminister Carl Bildt har i sin tidigare karriär sett krigets fasor på Balkan. Om detta har han skrivit en bok, Uppdrag Fred, där han framhäver sin egen roll i fredsmäklandet under kriget i f d Jugoslavien. När Bildt blev utrikesminister var det nog detta vi såg framför oss. Ett bra val av Fredrik Reinfeldt. En balanserad utrikesminister med freden i fokus.

Doh! Så lurade vi blev.

Det är i stället det här som utrikesministern ägnat sig åt på senare år. Och ingen skall ju få mig att tro att Bildt inte riktigt begrep vad det var han var inblandad i.

Dagens Nyheter berättar idag om vad som händer när krig startas. Mord och våldtäkt. Här är det en 14-årig flicka som fått se sin familj avrättas innan hon våldtogs av amerikanska soldater. Sådant hände i Vietnam, sådant hände på Balkan (Bildts affärskompisar, de serbiska krigsherrarna var bl a bra på sådana metoder). I dessa 'krigets mekanismer' har Carl Bildt, om någon, ganska god insyn.

Hur tänker han? Kanske som en tysk krigsherre under andra världskriget, skall man laga omelett får man knäcka ägg.

Kommentarer
Postat av: Joel

Den som stöder sin argumentation på Expressen, DN eller TV4, när det gäller Carl Bildt, är definitivt inte trovärdig. Dessa hysteriska falsettkampanjer har för länge sedan passerat journalistikens gränser och glatt ångat på djupt in i skitkastarland.

2007-02-23 @ 12:06:26
Postat av: Anna-Karin

Hur trovärdig är då vår statsminister som stödjer sin argumentation på Carls Bildts blogg?

Men å andra sidan, om Joel tillämpar samma källkritik på media när det gäller hanteringen av Feminstiskt initiativ och deras medlemmar, så är jag iofs bunden att hålla med om att media inte alltid är den sanningsenligaste källan. Detta har jag behandlat rätt ofta på denna blogg.

Här kan man ju dock fråga sig om det är Scheunemann eller Bildt som är kreativa med sanningen. Vem har störst anledning av dessa två att ljuga? Och Bildts aktieinnehav i diverse företag knutna till krigsindustrin, till f d krigsherrar osv är väl heller inte något som kan ifrågasättas?

Någon som varit utsedd som High Commissioner av FN för att arbeta för fred och som samtidigt satsar en massa pengar, och får vi förmoda vinner en massa, i icke etiska branscher, bl a krigsindustrin, måste man väl ändå se som en dubbelmoralist.

2007-02-23 @ 14:15:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0