Avslöjandena fortsätter...

Även Maria Abrahamsson verkar ha drabbats av någon slags jounalistisk hybris.

"Det är samma delegation som i dagarna har avslöjats med att bevilja  Feministiskt initiativ 400 000 kronor i bidrag, givet att Fi inte fattar något beslut om att ställa upp i val."

Avslöjats var ordet ja. Moahahaaaaa! Delgationen har själv skickat ut ett pressmeddelande, Fi har informerat om stödet på sin hemsida i snart tre veckor. Men journalisterna på Svenskan och Expressen läser tydligen varken vår hemsida eller pressmeddelanden. De läser bara bloggar, och först när en bloggare vaknade vaknade media.

Patetiskt.

Sen kan konstateras att även Maria Abrahamsson efterlyser nya regler, om än indirekt genom sina insinuationer om att den s k jämställdhetsministern skall ändra reglerna. Regler som säger att för att få stöd som kvinnoorganisation måste man dyrt och heligt lova att ingen kongress någonsin mer kommer att besluta om att vi skall ställa upp i ett val.

Är det demokrati, Maria Abrahamsson? Att förbjuda människor att fatta fria beslut i demokratisk ordning, inom de föreningar de väljer att organisera sig i? Jag tycker det är allvarligt att såväl Gerd Engman i Delegationen för fördelning av statsbidrag för kvinnors organisation och jämställdhetsprojekt (är det inte den gamla landshövdningen från Örebro förresten?) som ledarskribenter på Svenska Dagbladet ropar på ett sådant kringgående av demokratin.

Läskigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0