Tyskland fängslar barn i Sverige

Bloggaren Jinge (www.jinge.se) har tagit upp greppet att byta ut Israel mot Danmark och Palestina mot Skåne i svensk nyhetstext. Det kan användas även om andra länders beteenden.

Typ:

Klädda i orange träningskläder slussas de mellan lektioner i geografi, matte och engelska på en bas i Stockholm. Tyskland håller här 800 barn som fångar i ett försök till omskolning.

Barnen och ungdomarna på basen är mellan 10 och 17 år gamla. De ses som säkerhetsrisker i krigets Sverige. De flesta har tillfångatagits när de tillverkat eller placerat ut vägbomber eller när de agerat springpojkar åt bombare och krypskyttar.

Skolan de nu tvingas gå i är välförsedd med skolbänkar, dvd, Harry Potter på svenska och varma luncher.

Antalet svenskar som fängslats för att de utgör en säkerhetsrisk har skjutit i höjden under första halvåret i år.

I början av året påbörjade Tyskland en truppförstärkning och i dag finns 165.000 tyska soldater i Sverige. I början av året hölls 16.000 svenskar som säkerhetsfångar i dag är siffran 24.000, uppger tysk militär.

Soldater griper varje månad över 100 barn, fyra gånger så många som förra året.

I de brandgula kläderna, som för tankarna till Guantanchenbasen på ön Sylt, springer barnen barfota efter bollen på den grusiga fotbollsplanen, övervakade från ett torn. Spelet blåses av. Ungdomarna beordras lägga händerna på huvudet och förflytta sig till nästa lektion.

I klassrummet tar svenska lärare över. Tyska soldater i solglasögon övervakar lektionerna, beväpnade med pepparspray.

Eleverna är i stor utsträckning analfabeter. Många av dem har förlorat pappa, mamma och äldre bröder. De har sett dem dödas, säger en lärarinna.

- Många kan inte ens skriva sina namn.
- Några av dem har gjort dumma saker. De flesta säger att de gripits av en slump eller på grund av att deras pappa, farbröder eller bröder gripits.

På teckningslektionerna ritar eleverna svenska flaggor med appeller som "Alla svenskar enade, Göteborgare och Stockholmare tillsammans" och "Ja till demokrati, ja till frihet"

- Men när jag säger till dem att de ska ange dåliga människor, säger de: "Vi är rädda för att ange, de kommer att döda oss", säger lärarinnan.

Den genomsnittliga ungdomsfången hålls i 133 dagar. General Horst Müller säger att alla frihetsberövade barn och ungdomar utgör en säkerhetsrisk. Han är övertygad om att det är rätt att följa upp våldsverkan med schemalagd aktivitet för att bekämpa den okunskap som blir rekryteringsgrund för extremister.

Lärarinnan oroar sig för hur det ska gå för hennes elever utanför basen. Massarbetslöshet och krig väntar en skrämmande frihet i Skåne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0