sensommar

image223
Tar paus. Sitter och filar på pratmanus inför ett möte på torsdag. Och tycker det är dags för kaffe.

I helgen lämnade jag lägenheten i mäklarens händer och åkte till Torpet. Hämtade upp den lille mannen i Krillehôla (Kristinehamn enligt Tabita i Roll On som snart kommer på TV!). Där lämnade jag honom tidigt i morse också för vidare tranport med Swebus till Jönköping.

Däremellan har vi njutit av sommarens sista värmebölja. 28 grader varmt när vi anlände i fredags kväll. Lördagen ägnades åt ännu ett besök på Torgnys Trä, där vi är stammisar. Lister och panel inhandlades och den redan uppspikade panelen grundades med ett första lager färg.

På kvällen njöt vi av vår vanliga konsensusmiddag. Den lille mannen vill alltid ha sill till kvällsmat och jag tycker det är lunchmat. Anledningen till hans önskan är att till sill hör nubbe och det vill han inte dricka på dagen. Jag vill hellre grilla till middag, då jag inte dricker nubbe utan hellre vin. Så vår konsensusmiddag består av matjessill till förrätt och grillat till varmrätt. Gräslöken är finare än någonsin där ute och maken hade satt ett par potatisar i början av sommaren som nu gav skörd. Inte så stora men oj så goda! På grillen ligger ett par fina fläskkarréskivor.

Utsikten från vår uteplats är bedårande. (se bild ovan) Solen går ner över fälten bakom huset och värmer fram till åttatiden på kvällen.

Igår målade jag ännu ett lager och det blir sååååå snyggt! En strykning till och filande i kanterna så blir det perfekt!

image224

Så igår kväll blev det pizza från Väse på uteplatsen. Lagom tills det var uppätet och vi skulle gå in kom regnet som varnats för redan i lördags. Det regnade katter och hundar i en kvart innan solen kom åter. Men inte lika varm som innan.

Så i morse när vi klev upp klockan halv fem var det fyra grader ute. Burrrrr! Kändes lite sorgligt att lämna Torpet efter vad som förmodligen var sista riktigt fina varma helgen i sommar. Skall försöka hinna med ännu en helg innan det är dags för höststädning. Hur nu det skall gå till. (Schemat är späckat.)

Så har budgivningen på lägenheten satt igång. Pirrigt. Sista visningen äger rum ikväll så då är det bäst att hålla sig borta. Blir väl att ta en sushi nere på Brommaplan.

Nu åter till jobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0