lev i celibat! förbli singel!

Det är min uppmaning till alla kvinnor. Läser i Expressen idag om den SMS-trafik som förekommit mellan den s k Stureplansprofilen och hans senaste offer. Mannens och hans kompis advokater hävdar att det kommer visa sig att tjejen själv tagit första kontakten via SMS med männen, dagen efter att våldtäkten skulle ha ägt rum. Detta verkar, enligt advokaterna, betyda att inget övergrepp ägt rum.

Samtidigt läser jag på SvD:s Brännpunkt en förtvivlad mors rop på hjälp. Hennes dotter går gång på gång tillbaka till en man som slår henne. Modern fruktar för att han kommer att slå ihjäl hennes dotter om hon stannar, och dottern fruktar för att han kommer att slå ihjäl henne om hon går. Det har han nämligen sagt att han skall göra. Så hon stannar. 

Gemensamt för dessa två fall är att båda kvinnorna kan uppvisa skador som visar att de de facto blivit misshandlade. Det är inte normalt att man blöder massor i dagar efter att ha haft sex. (Såvida man inte råkar få mens just under sexakten.) Det är inte normalt att man i ett förhållande uppvisar blåmärken, jack och svullnader i ansiktet p g a att man lever med en annan människa.

Att tillfoga en annan människa sådana skador måste ses som misshandel. 

Dessa skador får dock sekundär betydelse. Så länge kvinnan visar upp motstridiga känslor för den som misshandlat henne så är inte hennes skador avgörande, utan hennes beteende, före, under och efter misshandeln. Vad hon gjort tidigare, med denne man eller andra, hur hon agerat under misshandeln och om hon sökt upp honom efteråt. Allt detta ges mycket större betydelse i domstolarnas bedömning av bevis än att hon de facto har blivit misshandlad.

För männen i fråga kunde ju inte veta att det inte var ok att slå sönder en kvinnas ansikte eller slita sönder hennes underliv eller analöppning. Dom kunde ju inte veta att det antas ingå i en sexakt att tjejen i fråga blir blöt i underlivet av upphetsning. (Det har väl aldrig inträffat under deras övergrepp.) Dom kunde ju inte veta att det inte är tillåtet att misshandla en annan människa. För män ingår inte i gruppen medborgare som antas veta vad man får och inte får göra enligt lagen. I stället tillämpar svenska talibandomstolar en slags Sharia-lagtolkning, där det är kvinnan som antas förleda mannen att bete sig på ett okontrollerat sätt.

Så, tills en förändring sker kan bara uppmaningen till alla kvinnor bli att leva i celibat och förbli singlar. Det är förmodligen det säkraste sättet att inte utsättas för övergrepp, vare sig från män eller från samhället i stort. Alternativet är kanske att vi alla börjar bära burkha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0