majgull axelsson did it again!

image133


Ikväll har alla Ann... nånting på min sektion (Ann, Anna och Annette utöver mig själv) samt Karin, Eva och Helena varit på Helgonlegender på Dramatens lilla scen.

Alexandra Rapaport, Lina Englund, Gunnel Fred, Lars Amble och en lysande Josefin Iziamo balanserande mellan autism och behagsjuka. Alla gör dom porträtt som kommer sitta kvar länge. Resten av ensembeln var också lysande, men nämnda personer är briljanta!

Lars Ambles grå mans monolog i första akten om samhällsbygget som gick fel är ett dokument över ett folkhem som ville så väl, när det ändå blev till gardinlösa fönster i Rotebro där en mamma skrämmer sin lilla dotter med en hårborste. Där en frikänd man firar med Explorer och Baileys.  

Lina Englunds speedade morsa med barnvagn som söker upp sin plastsyrra prästen i kyrkan. Alexandra Rapaports välkammade präst som rycker till av skräck inför det lilla barnet som hon själv aldrig fick. Eller den klockrena kommentaren till Rapaports gråsossige styvfar, skildrad av Claes Ljungmark i grön gabardinkostym: - Ni pratar om att det inte finns några styvbarn i folkhemmet och du vet inte ens namnet på ditt eget!

Majgull Axelsson har länge varit en favorit. Här prickar hon åter rätt. Gå och se!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0