ett ledigt arbete att söka!

Sådana glada besked får maken med jämna mellanrum från arbetsförmedlingen. Dessa jobbanvisningar måste man ta på allvar, annars kan ersättningen dras in. Tidigare har han fått anvisningar om att söka sekreterarjobb på facket, undervisningsråd på skolverket och andra små kuliga jobb. Idag fick han en anvisning om att söka följande jobb:

Amanuens i samhällsvetenskap vid tekniska högskolan i Ronneby - deltid 25-50%. Grundläggande behörighetskrav att man är antagen till en grundutbildning, önskvärt att man läst minst två år samhällsvetenskap vid Blekinge Tekniska Högskola.

Här har vi alltså en doktor i statsvetenskap, boende i Stockholm tillsammans med en fru som har ett fast heltidsjobb med en lön på 32 500 kr i månaden. Han har avsevärd erfarenhet av undervisning och slår de flesta med liknande kvalifikationer när det gäller antalet lektorstimmar. Hans utbildningstid överstiger kvalifikationskravet med sisådär en sju-åtta år alla undervisningstimmar oräknade.

Låt säga att han skulle få denna deltidstjänst, avsedd för studenter på grundnivå, på högskolan i Ronneby. Är då meningen att hans fru skall säga upp sin hyfsat välbetalda (det är snart dags för löneförhandlingar på jobbet så jag tänker inte skriva bara "välbetalda") jobb i Stockholm för att vara arbetslös i Ronneby tillsammans med en man som fyllnadsstämplar och har ett jobb där han kanske tjänar högst 10 000 brutto i månaden?

Är det så jobb skapas i Alliansens Sverige? Och vad säger det om arbetsförmedlingens intresse för att matcha just denne arbetssökande mot ett kvalificerat jobb? Eller är det så att arbetsförmedlaren sett ordet "samhällsvetenskap" och tänkt att 'oj, ett jobb för just denne man!"? Jaga arbetslösa med blåslampa kan man, men bemöta dem med en viss respekt och värdighet det verkar inte ingå i konceptet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0