en skam för ett demokratiskt samhälle

I Sverige har vi en utrikesminister som är en ivrig bloggare. På hans blogg kan människor kommentera det utrikesministern skriver. Ibland tar utrikesministern intryck av det folk skriver. Det har han själv sagt.


På Bildts blogg kan vi läsa grovt rasistiska och sexistiska inlägg där kvinnliga debattörer kallas för "horor" och "fittor" och där utrotning av alla palestinier förespråkas. Inläggen är så grova att jag väljer att inte återge dem här, även om jag faktiskt tycker att man får svära om man vill. Bloggaren Jinge har däremot valt att citera några av inläggen. Carl Bildt har dessutom valt att låta dem ligga kvar. Det innebär att vår utrikesminister på sin blogg saluför dessa vedervärdiga åsikter. Frågan är om det är förenligt med lagen. Varför också Jinge polisanmält Bildt.


Varför har communities på nätet abusemasters, varför har tidningarna folk anställda för att rensa bort de värsta inläggen i deras forum? Jo, för att de faktiskt är ansvariga utgivare för sina sajter.


Är det ett problem att Sveriges utrikesminister inte rensar upp eller stänger av dessa skribenter? Ja, jag tycker det. Carl Bildt kan givetvis inte anses stå för allt som någon skriver på hans blogg, men han kan åtminstone rensa bort det som kan anses utgöra hets mot folkgrupp. Men det gör han inte. I hans fall är det banne mig ännu allvarligare än om Nisse från Hökarängen varit bloggaren i fråga. Det är högsta chefen för vår utrikesförvaltning vi talar om här.


När förrförra högsta chefen för utrikesförvaltningen tog i mot rasistiska hemsidor fick hon gå. Nu har hennes efterträdare en egen hemsida där rasismen får blomma ut i all sin glans. Vad ÄR det här? Och vad gör den där osynlige stackar'n till statsminister? Har han öht något att säga till om i förhållande till sin arrogante utrikesminister? En utrikesminister som börjar bli en skam för ett demokratiskt samhälle som värnar om allas lika rättigheter och om fred och frihet.

I andra länder dör människor för sin rätt till yttrandefrihet, här pissar folk  på denna rätt genom att hävda rätten att kalla schyssta debattörer för "pissluder" eller att palestinierna skall flytta till Jordanien "eller så gör vi slut på dessa djävulens avkommor en gång för alla". Att denna arrogans mot demokratiska rättigheter får utlopp på en utrikesministers blogg är fullständigt förryckt.  

Kommentarer
Postat av: Veronica

Du har helt rätt. Bildt är ansvarig utgivare av sin blogg och borde stämmas.

2007-04-22 @ 17:03:38
URL: http://veronicasvard.driftig.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0