almega och verklighetsuppfattningen

Såhär skriver Almega i ett pressmeddelande om HTF:s krav på höjda lägstlöner (ett krav som främst riktar in sig på att höja kvinnors löner eftersom det är dom som tjänar minst). Försöker Almega påskina att det inte redan är god tillväxt i näringslivet?

I regeringens vårbudget berättas rakt på sak att 75% av dem med högst inkomster är män. Att då gå ut och kalla en höjning av lägstlönerna till 14 000 kr för "extremt" känns lite magstarkt.

Kommentarer
Postat av: Klas Johnsson

Jag träffade en gång en grekisk kvinna som tvingades ha tre heltidsjobb som städare för att kunna försörja sig. Jodå, det går, dygnet har ju 24 timmar och eftersom 3x8=24 och hon städade på beting, så fick hon sig några timmars vila per dygn. Självklart kom den dagen när kroppen sa ifrån, och ännu inte 50 år fyllda återstod för henne att leva på en låg sjukpension och kompletterande socialbidrag. Se där ett levande exempel på att ALMEGAS tes är riktig. Låga löner skapar visst fler jobb ? åtminstone för ett tag.

2007-05-02 @ 21:05:31
Postat av: Anna-Karin

Kanske är det så att ALMEGA räknar med att det alltid finns någon annan som kan ta över när 48-åringen får gå hem? Samtidigt har vi dock en regering som säger sig vilja få ut förtidspensionerade i arbete igen. Skall de gå tillbaka till de jobb som slet ut dem, kan man undra...

2007-05-03 @ 12:13:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0