Tack, men nej tack, Sverigedemokraterna

Det var inte bara Berndt som fick post idag. Jag själv kunde sätta tänderna i senaste numret av EXPO. I förra numret granskade tidskriftens journalister extremhögerns kvinnosyn och den roll kvinnor har i de olika främlingsfientliga partierna. I senaste numret citeras en av partiets motioner till Hallstahammars kommun om förbud mot bärande av klädesplagg som nikab och burka, inlämnad 9 maj 2005:

"... den stora invandringen som Sverige har mottagit från den muslimska världen är ej försvarbar och den ligger ej i den svenska nationens intresse. Islam utgör ett hot mot Sverige i många avseenden, till de mest akuta hoten hör den ändrade demografiska sammansättningen i Sverige. Muslimernas snabbt ökade andel av befolkningen är destruktiv för Sverige i såväl kulturellt som ekonomiskt avseende. Dessutom så innebär Islams närvaro i det svenska samhället en kränkning av kvinnans demokratiska rättigheter."

När blev rätten att välja vad man vill klä sig i och rätten att välja sin egen religion en kränkning av ens demokratiska rättigheter?

Varför vill Sverigedemokraterna straffa muslimska kvinnor om det nu är de muslimska männen som kränker deras rättigheter?

Och hur har Kristendomen bidragit till kvinnans demokratiska rättigheter genom århundrandena? Borde då inte Kristdemokraterna vara det mest feministiska partiet i riksdagen?

Och när blev Sverigedemokraterna feminister? En organisation som enligt EXPO:s granskning ser kvinnor endera som blonda lockfåglar eller offer. Som gjort reklam där man skriver att "ikväll våldtas ännu en svensk kvinna - kvinnofrid nu - rösta svenskt".

Nej tack, SD, jag betackar mig för all hjälp från ert håll i den feministiska kampen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0