Rapport från en valbar

Idag när jag stod i Fi:s valbar på Sergels Torg kom en upprörd man förbi med Svenska Dagbladet under armen. Han var förbannad över att vi ville ha mansskatt, sa han. I valbaren tittade vi förvånade på varandra och såg nog ganska oförstående ut.

- Den enda som dillar om mansskatt är väl Maria Abrahamsson på SvD, sa jag.

Och mycket riktigt. Det var det. Igen. Idag spår hon f ö att Fi kommer falla i politisk glömska och att ingen kommer fälla några tårar över detta. Ja, vi får väl se på måndag, Maria.

Kan ändå inte låta bli att tycka att Maria är mer än lovligt arrogant mot alla dessa människor som hämtar valsedlar hos oss, som kommer förbi bara för att säga att dom varit iväg och röstat på oss, som erbjuder sig att hjälpa till att transportera ut valsedlar på söndag. Men det är klart, dessa människor räknas väl inte i Maria Abrahamssons värld. Din demokratisyn är rätt unken, Maria.

Och vad var det då vi föreslagit? Jo, en omfördelning från sektorer som uppenbarligen har råd att betala män höga löner till en sektor som inte har råd att betala kvinnor samma lön. Detta skall ske dels genom att staten lägger pengar, dels genom att arbetsgivare (inte enskilda män) i mansdominerade höglönesektorer får bidra genom arbetsgivaravgiften till denna fond. För att arbetsgivare inom kvinnodominerade branscher skall ansöka om pengar för löneutjämning. Maria Abrahamsson är dessutom ilsken över att det skall ställas krav på och kontrolleras att pengarna verkligen går till jämställande av löner. Hon tycker förmodligen att det vore bättre om arbetsgivarna fick använda dessa fonderade pengar, som hon egentligen inte ens vill skall finnas, till något annat viktigt.

Ja, mannen i fråga gick i allafall i väg med kunskapen om vilka frågor vi driver förutom denna fond. De frågor Maria och Peter Wolodarski och gänget låter bli att skriva om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0