Nya Sifo-siffror!


Hela 36 procent, mer än var tredje väljare, tycker att det vore bra om Feministiskt initiativ (Fi) kommer in i riksdagen. 10 procent av väljarna kan också tänka sig att rösta på Fi, en ökning med två procentenheter på en vecka. Om väljarna tror att Fi kommer in i riksdagen ökar andelen potentiella väljare till 13 procent. Det visar en färsk Sifoundersökning gjord på uppdrag av Fi.

– Sifoundersökningen bekräftar det stöd som vi känner på gator och torg. Frågan är om de traditionella opinionsundersökningarna förmår att fånga den opinion som växer underifrån, säger Gudrun Schyman, talesperson för Fi.

Den nya undersökningen bekräftar bilden från förra veckans Sifoundersökning av att nästan lika många män som kvinnor kan tänka sig att rösta på Fi. Hela 9 procent av männen kan tänka sig att rösta på Fi, jämfört med 11 procent av kvinnorna.

– Många av våra väljare kommer att bestämma sig sent, eftersom de inte fått ordentlig information om vad vi står för innan de nu möter oss på gator och torg. Jag tror att många som har räknat ut oss på förhand kommer att bli förvånade, avslutar Gudrun Schyman.


Kommentarer
Postat av: Lena Gröndal

Röd eller Blå sida efter valet? Eller kanske bägge?
Vore kul om något parti jobbade mest för vad som är bäst för Sverige, dvs varken enbart rött eller blått. MVH Lena

2006-09-13 @ 10:43:39
Postat av: Anna-Karin

Vår färg är rosa. Man kan se det som varken rött eller blått eller som en blandning. ;) Poängen med F! är ju att vi har feminismen som grund, inte arbete-kapital. Det innebär att vi kommer stödja dem som bedriver en feministisk politik i Riksdagen. Alliansens familjepolitiska program har visat sig vara anti-feministiskt med vårdnadsbidrag etc. Å andra sidan har inte Göran Persson visat att han är feminist annat än i teorin, heller. Vi kommer därför bli en blåslampa på de etablerade partierna, och ett stöd för de feminister som finns inom dessa partier.

2006-09-13 @ 10:47:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0