Fi:s fel att andra partier inte jobbar aktivt med jämställdhet!

Lena Mellin i Aftonbladet har sedan Fi såg dagens ljus gjort allt för att förminska och förlöjliga våra ansträngningar. Igår skyllde hon på oss att de andra partierna inte driver jämställdhetsfrågor i valrörelsen. Det är alltså vårt fel att de andra ligger lågt på detta område. Snacka om projicering. Enough material there for an entire conference, som dom skulle sagt på Fawlty Towers.

Idag frågar samma blaska i sin Vi 5-spalt om det är Fi:s fel att intresset för feminism svalnat. Två nittonåriga tjejer från Nora och Vasselhyttan tillfrågas. Den första säger att de andra partierna tycker att det är Fi:s ämne och därför väntar med att ta upp dessa frågor och den andra att de andra partierna väntar med dessa frågor just nu.

Ja just. Så om Fredrik Reinfeldt utropar Moderaterna till de nya arbetarpartiet och börjar driva arbetsmarknadspolitik så säger Göran Persson: Nej, nej, stopp nu, nu kan vi inte driva dessa frågor för det gör Fredrik. Eller om Sossarna gör ett utspel i skolpolitiken så håller Folkopportunisterna... förlåt Folkpartiet tyst.

Nej, just det. Men i just frågan om feminism och jämställdet så kan för mycket fokus få de andra att ligga lågt. Ja, så är det förmodligen. Men är det vårt fel? Eller är det deras fel som tycker att vi skall ha lagom med jämställdhet, jämställdhet med måtta, det får inte bli för mycket?


För jämställdhet är väl ändå ingenting man kan få för mycket av, Lena, endera är vi väl jämställda eller så är vi det inte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0