Älskade Skåne och att älska varandra

Älskade Skåne!

Här syns jag och maken vid vår valstuga Valmö på Gustaf Adolsfs torg i Malmö.Vi höll torgmöte på Möllevången bland alla torghandlande människor, i höstsolen. Och jag insåg plötsligt hur mycket jag saknar Skåne. Vi bodde ju båda där nere under en tid i våra liv, samtidigt dessutom. Trots att vi inte visste om det, mötte vi förmodligen varandra där på cykelbanan mellan Lund och Malmö, han på väg till pluggandet av nationalekonomi i Lund och jag på väg mot extrajobbet som väktare i Malmö.


Nu är det bara en vecka kvar till valet och skall vi döma av attityderna och suget efter våra valsedlar i Malmö så går det vägen med besked! Ser fram emot Feministiskt extravaganza med Jane Fonda och sedan valvaka i helgen.

Läser i Svenskan och Angelina Jolie och Brad Pitt inte tänker gifta sig förrän alla människor har denna rätt. Bra jobbat! Hörde Annika Lantz fråga ut Göran Hägglund (kd) i denna fråga i fredags. Man blir ju matt. Det är som om homosexuellas rätt att gifta sig i kyrkan skulle ta i från Göran och hans kompisar deras rätt att göra det samma. Eller förminska det hela. Kanske är det så att om homosexuella får gifta sig som alla andra så kommer det inte vara lika fint, bara förunnat heteropersoner. Det är ungefär som att ALLA skulle ha råd att gå klädda i Canada Goose-jackor eller bo söder om Drottningholmsvägen, då blir det liksom inte lika coolt längre... Göran kanske inte vill beblanda sig med bögar och flator? För hur skall man annars tolka detta motstånd.

Själv ser jag helst att vi fick en samlevnadsbalk, att man bara behöver registera sig som en familj (bestående av vilka kön som helst och hur många personer som helst) för att det skall bli juridiskt giltigt. Sedan är det upp till varje samfund att själva bestämma vilken rit de vill erbjuda och upp till var och en att välja rit, eller inte. Så länge vi följer de i FN-konventioner, Europakonventionen och svensk lag fastställda diskrimineringsförbuden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0