Akribi, akriba, abani bi abani bä

Akribi, akriba, baberiba

Idag har jag lärt mig ett nytt ord. Jag som brukar ha full pott på ordförståelsetest har funnit ett nytt ord. Nästan som när man lärde sig betydelsen av ponera, brio och produktmomentkorrelationskoefficient.

På bilden syns schlagerfantasten Sofia Karlsson som valtalar i Örebro samtidigt som två blonda linottiga unga kvinnor studerar vårt valmanifest. Ännu en snygg bild från en landsortstidning (Nerikes Allehanda, fotograf: Håkan Risberg).

Detta skulle nog glatt moderaten Agneta Östman Wenger i Nykvarn. Hon som blev sned på Länstidningen och skickade dem ett mejl:

Ämne: omvänd rasism

Bäste redaktör/redaktionen

Nu är det andra gången på 1 vecka, som en del bedårande bilder på skolbarn avbildas i LT. Och – andra gången i rad som ETT svenskt barn/namn avbildas, refereras till.

ETT.

Idag igen – Skolstart med rätt utrustning. Stora bilden i förgrunden ett barn med utländsk härkomst. I bakgrunden 2 barn med utländsk härkomst och knappt synlig en svensk pojke och i hörnet en svensk flicka. 2 bilder med invandrarbarn – en med en svensk flicka.

Förra veckan samma sak. Idel mörkhåriga, söta barn med främmande namn. Skolstarten skedde i Sverige och där fanns bestämt svenska barn – men med akribi letar man efter dessa mörka huvuden. Jag älskar att se små lintottar – är det fel i ett land som ursprungligen kryllade av dessa ??

Varför det?

Mvh
Agneta Östman-Wenger”

Östman-Wenger menar alltså att Länstidningen i Södertälje med vetenskaplig noggrannhet letar efter "mörka huvuden". Kan det kanske vara så att de mörkhåriga är fler än de ljushåriga numera, och att det i stället krävs akribi för att finna de ljushåriga? Och i såfall, so what?! Vad i allsin dar spelar hårfärgen på ungarna för roll? Är Östman-Wenger själv äkta blondin? På moderaternas hemsidan står att läsa att Östman-Wenger som nämndeman i Länsrätten intresserar sig framförallt för frågor som rör rättsväsendet och människors trygghet i samhället. Som att få bli avbildad som den man är i tidningen utan att folk skriver brev till tidningen och klagar, eller?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0