Stegö Chilò och lagen

Förra chefen för Timbro, nuvarande kulturministern Cecilia Stegö Chilò kanske inte kunde förväntas vara någon jämställdhetsivrare. Med tanke på hur Timbro understött antifeministiska utspel genom åren så kan ju inte förväntningarna vara särskilt höga på detta område. Däremot skulle man ju kunna tro att även Timbro måste följa lagen. Så är uppenbarligen inte fallet. Varken Stegö Chilò eller Timbro verkar bry sig så mycket om att upprätthålla lag och ordning. Så länge det inte gynner dem själva.

"Eftersom SFN inte, utan bestraffning från statens sida, kan ställa sig över Jämställdhetsmobudsmannens beslut översänds härmed Stiftelsen Fritt Näringslivs jämställdhetsplan".

Skriver Stegö Chilò till JämO efter att dessa tvingats hota med vite för att Timbro/SFN skall uppfylla sitt lagliga ansvar som arbetsgivare och prestera en jämställdhetsplan. Det gäller för alla arbetsgivare med fler än tio anställda. JämO har i uppdrag att sköta den statliga tillsynen över detta.

Kulturministern anser tydligen att hon står över lagen. Det är ungefär som man skulle säga att eftersom jag inte utan risk för att bli fälld i domstol kan stjäla en bil låter jag bli. Snömos.

DN:s artikel om Stegö Chilò och JämO.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0