Om smarta män och äppelchutney

Här slår Borgström åter sin kloka skalle på spiken.

"En underliggande tanke bakom jämställdhetslagen är att om vi kan nå jämställdhet i arbetslivet, så kommer det att påverka alla andra områden i samhället. Vi ser att det omvända förhållandet också råder. Det går inte att uppnå jämställda löner i ett i övrigt ojämställt samhälle.

Slutsatsen är given. För att förverkliga den självklara principen om lika lön för lika och likvärdigt arbete, krävs ett brett anlagt jämställdhetsarbete, som omfattar alla områden av samhället."

Själv har jag ägnat dagen åt möte med mat. Otroligt mycket mat. Och god sådan, på Strand Hotell. Sedan bar det av till Åhléns för inhandlande av Atamon och syltburkar. Hem och skölja burkar och blanda ner atamonen i äppelchutneyn som blev till av äpplena som plockades i helgen. Medan maken sitter i soffan och tittar på fotboll. Nu är vi ju mer jämställda än det kan synas i just detta exempel. Det är däremot inte handelsminister Maria Borelius och hennes make. Han är 'the male breadwinner' som behåller brödet själv om man skall tro hans fru. Hon själv, fattiga människa, är den som genom gåva från pappa erhåller ett fyramiljoners hus i Djursholm (som maken får bo i). Hon är också den som betalar en svart barnflicka eftersom hon inte har tillräckligt med pengar att betala vitt. Hon och maken har skilda ekonomier och han tänker minsann inte bidra till barnens omsorg. Inte ens ekonomiskt. Han tjänade ca en miljon kronor i snitt per år under den aktuella tiden. 

Att Maria Borelius har en biologistisk syn på vem som skall ta hand om barnen har vi förstått, men att mannen inte ens bidrar med pengar till henne och barnen... Det blir ju liksom en jagande man som äter upp hela bytet själv, det. Fan trot.

Receptet på äppelchutney? Håll till godo!

10 små hårda, syrliga äpplen hackas och blandas med två grovhackade lökar och fyra dl socker. Koka upp i två deciliter äppelcidervinäger. Lägg i en större bit hackad ingefära, en halv röd chilifrukt (färsk), en matsked gula senapskorn och två krossade vitlökslyftor. Koka i en timme på svag värme under lock. Rör om då och då. Blanda ner en halv tsk Atamon och skölj burkar med Atamon utlöst i varmt vatten.

Servera till ljust kött, t ex fågel eller fläsk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0